Just For You

Lagu yang paling berasa di hati, mungkin bagiku adalah lagu “Just For You” yang dinyanyikan oleh Richard Cocciante, seorang penyanyi asal Itali. Kalau tidak salah, lagu ini muncul sekitar tahun 1970-an. Aku tak dapat menuliskan banyak hal tentang penyanyi yang satu ini karena minimnya informasi yang kudapat saat berselancar di dunia maya.

Lagu ini memiliki nada-nada yang sangat menyentuh. Saat aku masih kecil, aku cukup sering mendengar kakak pertamaku memainkannya dengan gitar. Jadi, aku mengenal lagu ini dari petikan gitar kakakku. Rasanya sangat syahdu dan nadanya membekas di hati. Bagi yang ingin mengunduh lagu ini, silakan coba di link ini.

Ternyata ada juga video versi karaokenya.😀

 

My Brother

My lovely brother

Saat aku ke rumah kakakku dan kebetulan beliau sedang memetik gitar, biasanya aku meminta beliau untuk memainkan lagu ini.

“Tapi lagu Indonesia nggak kalah juga dibanding lagu barat. Banyak juga kok yang bagus,” ucap kakakku.

“Iya sih, tapi lagi pengen dengar lagu ini,” sahutku. Lalu kami bersenandung bersama-sama, karena kami tidak hapal lagu ini.

Pernah suatu ketika aku mencoba menuliskan lirik lagu ini dari mp3 yang kudengar. Saat aku bandingkan dengan teks yang kutemukan di blog sebelah, ternyata lirik yang kutulis banyak sekali yang salah. Untuk sekalian mengingat, aku sengaja men-copy lirik dari blog itu. Lihatlah, lagu ini seperti bercerita, tak ada bait yang diulang. Keren.

Just For You

By: Richard Cocciante

I can’t stay now, I just wait now

My hand they grow so impatient
Many things I’ve got to do now
for the first ray of the morning

Though she dreams in peaceful slumber
Sleep to me just doesn’t come
When she wakes I’ll try to tell her
Everything I’have to say

And the night so dark inside me
Makes me finally understand
With the love that she has given
She can light the sky forever

It’s the way she gives so freely
It’s the way she takes my hand
I’ll just ask the sun shines brightly
Got to see her smile again

Then I’ll sing the song I’ve written
And I’ll make the whole world listen
In the silence
Just for you
Like no one has ever heard

And I’ll wake up all the lovers
And I’ll keep them there for hours
And we’ll do the things we’ve wanted
The way that lovers do

Then we’ll run to the street
And we’ll start to dance like crazy
Cos she wants only to feel joy
In the love she give and need

And we’ll take it as some colors
And we’ll paint the street and building
Rainbow colors everyone
Coz she wants colors to see

And we’ll take all field of flowers
Make the street alive with spring
Make the place where lovers go
To love the way like lovers do

Then we’ll fly to the sky
And we chose we with the stars
And our stars will tell the whole world
The love we had, we are …
The love we share is sweet
The love we know is real
That love is not a dream
But last a life time long

Because your love and mine we give
Without dreaming all we need
And love that we have given
Return to us to win

Cause your love for me
Is not beginning and the end
Your love and mine is now
for me … forever

25 thoughts on “Just For You

  1. gak tau eruh lagune, jaman dulu cuman denger lagunya kusples, soale bapak punyaknya kaset kusples …xixixixi😛

    ihiy, makasi kakak😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s